Debreceni Alternatív Színházi Szemle szeptember 10. és 14. között, Budapesten, a Merlinben????

Kultúra - 2010-08-26

Kedves Függetlenek,

A sok baj és nehézségtől függetlenül a versenyprogramban szereplő társulatokkal közösen úgy döntöttünk, idén is megrendezzük a Debreceni Alternatív Színházi Szemlét 2010. szeptember 10. és 14. között. A Merlinben.

A szemle megrendezésére jelen pillanatban 4,5 millió forintunk van, mely az OKM, és az NKA pályázataiból illetve a MasterCard támogatásából jön össze.

 

Ebből a pénzből a technikai költségekre, a szállítás, utazás, szállásköltségekre illetve egy olyan kiadványra lesz pénzünk, mely nemcsak az idei szemlén részvevő előadásokat mutatja be, hanem átfogó képet ad a független terület múltjáról és helyzetéről a mai színházi struktúrában.

 

Így, a Duda Éva Társulat, Fehér Ferenc, Gergye Krisztián Társulata, a Hólyagcirkusz Társulat, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, a Maladype Színház, Pintér Béla és Társulata, a Szputnyik Hajózási Társaság, a Tünet Együttes, és a Szombathelyi Weöres Sándor Színház művészei ingyen lépnek fel a fesztiválon.

 

 

Az előadások előtt - péntek, szombat és vasárnap délután 15,00-i kezdettel –beszélgetéseket szervezünk, mely a függetlenek helyzetéről, a változó Előadó-művészeti törvényről szólnak majd.

 

 

Szeretettel várlak benneteket

Magács László