Fiatalokat megszólító zenei és művészeti fesztivál a Nemzeti Galériában

Kultúra - 2017-05-12

A 16 és 26 év közötti korosztályt megszólító zenei és művészeti fesztivált rendeznek május 20-án a Magyar Nemzeti Galériában (MNG). A kommunikáció természete megváltozott az elmúlt évtizedben, a mai tinédzser és huszonéves korosztályt teljesen más módon kell megszólítani. Ezért döntött úgy a galéria, hogy teljes egészében a generációk képviselőiből álló csoportra bízza az MNG stART Fesztivál szervezését - mondta el Baán László, az intézmény főigazgatója pénteken Budapesten.

Földváry Piroska múzeumpedagógus, a fesztivál ötletgazdája kiemelte: a zenét, irodalmat, színházat és többféle művészeti workshopot kínáló rendezvénnyel szeretnék bebizonyítani a múzeumok által legnehezebben elérhető korosztálynak, hogy múzeumba járni jó, a múzeum élő közösségi helyszín.

A 14 fős, fiatal önkéntesekből és közösségi szolgálatosokból álló szervezőcsapat csaknem fél éven keresztül szervezte a fesztivál programjait, alakította ki a grafikai arculatot és a kommunikációt - fűzte hozzá Földváry Piroska. Mint fogalmazott, az MNG az első magyarországi intézmény, amely "bevállalt" egy ilyen szervezésű rendezvényt.

"Abból indultunk ki, hogy csináljunk egy olyan fesztivált, ahová mi is és a barátaink is szívesen elmennének" - fogalmazott Kovács Kitti Zita, a szervezőcsapat egyik tagja.

Az Kupolacsarnokban felállított nagyszínpadon fellép a The Keeymen és a Bermuda együttesek, valamint DJ Petrányi, azaz Petrányi Zsolt, a múzeum gyűjteményi vezetője, aki zenéjével öt slammer - Basch Péter, Bárány Bence, Galló Bence, Kemény Zsófi és Mészáros Péter - szövegeit festi alá. A kiállítóterekben a tárlatvezetések mellett különböző műfajú zenei improvizációk, akusztikus koncertek várják a közönséget, a színházat pedig a Spirita Társulat képviseli, amely új értelmezésben ad elő ikonikus világirodalmi monológokat.

Cseke Zsófia, a szervezőcsapat tagja a workshopokról szólva kiemelte: az egyik foglalkozás témája egy többméteres, mozgásba hozható és több érzékszervekre is ható, PET palackokból álló kinetikus szobor közös megalkotása lesz.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza