Friss festmények kortárs alkotóktól

Kultúra - 2007-09-03

Tán még meg sem száradt a vászon: szeptember 15-én a Virág Judit Galéria Falk Miksa utcai kiállítótermében ugyanis azokból az alkotásokból nyílik nagyszabású tárlat, melyeket a galéria kortárs művészei az utóbbi hónapokban festettek.

Korodi Luca, Haász Katalin, Radák Eszter, Gábor Áron, Wolsky András, Bernát András, Szurcsik József, Klimó Károly, Bak Imre, Nádler István, Hencze Tamás és Konok Tamás festő mintegy 50 műve lesz látható a Virág Judit Galériában október 5-ig.

A kiállítandó anyag iránt már most meglepően nagy az érdeklődés, ami a kortárs alkotók hírnevének örömteli terjedését jelenti. Jelzi egyben azt is, hogy egyre többen ismerik fel a kortárs művek eszmei és pénzben mérhető értékét, valamint a művészi és anyagi befektetés hasznát.

A galéria a kiállító kortárs művészekkel hosszú távú megállapodást között, s azt vállalta, hogy segíti művészi munkájukat, kinek-kinek igény szerint: katalógusokkal, rendszeres kiállítási lehetőségekkel, külföldi megjelenések szervezésével, PR-támogatással, közönségtalálkozók rendezésével.

Ily módon e nagyszerű művészek képei rangos gyűjteményekbe kerülhetnek, a közönség és a gyűjtők minél jobban megismerhetik őket és alkotásaikat. A Virág Judit Galéria mostantól folyamatosan bemutatja és kínálja képeiket.