Gregor József emlékére

Kultúra - 2006-10-28

 A Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Képviselőcsoportja mély megrendüléssel értesült a magyar zenekultúra valamennyi barátjának pótolhatatlan veszteségéről, a nagy művész, a feledhetetlen operaénekes, Gregor József haláláról.

Csodálatos basszusa, Sarastroként, Dulcamaraként, Don Basilioként, Ozminként, Don Pasqualeként bemutatott remek karakteralakításai operarajongók nemzedékeinek szereztek életre szóló élményt, és alkalmi zenehallgatók ezreit térítették meg az operakultúrának. A Magyar Állami Operaház állandó vendégszereplőjeként a fővárosi zenekedvelőknek szerzett gyönyörűséget, külföldi fellépéseivel a világ számtalan országába vitte el a magyar zene, a magyar operajátszás jó hírét. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Képviselőcsoportja

 

 Kiadó: MSZP-frakció

 

A magyar komolyzenét pótolhatatlan veszteség érte Gregor József halálával. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség részvétét fejezi ki mind a családtagoknak, mind pedig az opera szerelmeseinek, akik számára Gregor József halála fájdalmas űrt hagyott hátra.

Gregor József elkötelezett művész volt, olyan elkötelezetett művész, aki tisztában volt azzal, hogy a tehetség nemcsak adottság, de kötelezettség is. Kötelezettség a nemzetet érintő nagy kérdésekben való állásfoglalásra. Gregor József saját bevallása szerint baloldali elkötelezettségű volt, amikor azonban a határon túli magyarság kérdése került elő, nem bal- és jobboldal, hanem nemzeti elkötelezettség alapján döntött. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportja és elnöksége nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ha csak egy rövid ideig is, Gregor Józseffel egy célért küzdhetett.

 

Dr. Navracsics Tibor

frakcióvezető

 

 Kiadó: FIDESZ frakció