Mintegy 150 kiállító és 500 program a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Kultúra - 2017-04-12

Mintegy 150 kiállító könyvkínálata és csaknem 500 program, köztük könyvbemutatók, dedikálások, felolvasások, író-olvasó találkozók, koncertek és kiállítások várják a közönséget április 20. és 23. között a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenárison, ahol idén 28 ország képviselteti magát - mondta el Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöke szerdán Budapesten.

A kiadott könyvek száma Magyarországon (1989-2015)

A sajtótájékoztatón Sárközy Bence, a Libri Kiadói Csoport kiadási igazgatója elmondta: a fesztivál idei díszvendég-írója a 2006-ban irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Orhan Pamuk lesz. Az alkalomra a Helikon Kiadó először jelenteti meg magyar nyelven a világhírű török szerző legelső regényét, az 1982-es Cevdet Bey és fiait.

A fesztivál ország-díszvendégségét idén a visegrádi országok, Lengyelország, Szlovákia és Csehország tölti be. Hushegyi Gábor, a budapesti Szlovák Intézet igazgatója hangsúlyozta: az alkalomra kilenc cseh, hét lengyel és öt szlovák kötet jelenik meg, amelyek közül több munka biztosan fontos vitákat fog gerjeszteni. Emellett mintegy harminc program, beszélgetések, irodalmi börze és bemutatók várják a V4 standon az érdeklődőket - fűzte hozzá