Kasszasiker Bob Dylan új albuma

Kultúra - 2006-09-09

Bob Dylan Modern Times (Modern Idők) című legújabb albuma egy hét alatt az első helyre ugrott az eladási listákon - jelentette be a Columbia Records lemezkiadó. A Modern Times csak egy hete jelent meg, és máris több mint 192 ezer példányban adták el az Egyesült Államokban, nem csoda, hogy vezeti a Billboard 200-as toplistáját.

30 éve, Dylan Desire (Vágy) című, 1976-ban megjelent albuma óta ez az első alkalom, hogy a zenész nagylemeze a slágerlista élére került. A lemezt kiadó Columbia Records adatai szerint a korong Ausztráliában, Dániában, Írországban, Új-Zélandon, Norvégiában és Svájcban is vezeti az eladásokat.

A kritikusok elismerően szóltak az alkotásról, elbűvölőnek találták, és a mester kreativitását dicsérték. A Rolling Stone című, kéthavonta megjelenő magazin a szerző egymást követő harmadik főműveként értékelte az albumot.

"Nagy szakértelemmel megkomponált, lendületes zene, amely megelőzi a korát". Bob Dylan, a 65 éves poplegenda 1997-ben és 2001-ben adott ki legutóbb nagylemezt, folyamatosan koncertezik és egy rádióműsort is vezet.

(MTI)