Keretek között - A hatvanas évek művészete a Nemzeti Galériában

Kultúra - 2017-11-15

Az 1958 és 1968 között időszak művészetéről ad átfogó képet a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Keretek között című kiállítása, amely mintegy 350 festményt, szobrot, grafikát, könyvet, plakátot, valamint iparművészeti alkotást vonultat fel.

Az MNG péntektől látogatható tárlata egy sokak által személyesen is megélt évtizedre tekint vissza, amely ugyanakkor már történelem - közölte a kiállítás szerdai sajtóvezetésén Szücs György főigazgató-helyettes.

Érdeklődő a Keretek között, a hatvanas évek művészete Magyarországon (1958-1968) című kiállításon a Magyar Nemzeti Galériában. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Petrányi Zsolt kurátor hozzátette: az utóbbi időben mind több kortárs művész és kiállítás dolgozza fel a 2. világháború utáni évtizedek képzőművészetét, az MNG raktáraiban ugyanakkor több ezer olyan korabali alkotást őriznek, amely csak nagyon régen, vagy soha nem volt még bemutatva. A Nemzeti Galéria 2018. február 18-ig nyitva tartó kiállítása ezért sok megleptést tartogat majd a látogatók számára - mondta el Petrányi Zsolt

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza