Koncert látássérülteknek (is)

Kultúra - 2010-03-02

Az ötéves Fehér Bot Alapítvány debreceni Rehabilitációs és Oktatási Központja és a Debreceni Művelődési Központ a Kossuth-, Prima Primissima - díjas, Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett énekesnő: Sebestyén Márta és Andrejszki Judit közös műsorával örvendezteti meg a látássérülteket március 3-án 16 órától a DMK Belvárosi Közösségi Házában.

Az előadókról

 

Andrejszki Judit

A műfajában ismert és több rangos díjjal elismert művész régi zene szakon végzett Lengyelországban, barokk-énekes, orgonista és csembalóművész, a Musica Profana és Corvina Consort tagja. Nemrégiben az Andante Borpatikában léptek fel Sebestyén Mártával együtt, immár sokadszor, az egyik tulajdonos, Ákos kifejezett kérésére.

A honlapon írják: „Judit elképesztően énekelt, emellett a számára készített, egyedi csembalón, valamint szintetizátoron is remekelt.”

 

Sebestyén Márta

A világhírű művésznő minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet, valamint számtalan rangos nemzetközi elismerést. Ő nyilatkozta Andrejszki Judittal való közös munkájáról: "Kettőnk habitusa, zenei gondolkodása nagyon hasonló, noha hangfajtánk, stílusunk eltérő - mégis sok a közös! Gyönyörűen összesimul a népzene rusztikus volta, hús-vér előadásmódja a reneszánsz nem kevésbé vérbő és örömteli dalaival, - sajnos többnyire „túlszépelgik”, túlfinomkodják, s az embereknek téves képzete támad mindkét zenei világról. Mi próbáljuk „emberközelbe” hozni a mai közönséghez, 2010-ben is élvezhető formában, személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban."