Könyvhét: közel 300 új könyv és 1200 esemény       

Kultúra - 2006-06-13

Programkínálatot és érdeklődőket tekintve is csúcsot döntött a hétfőn zárult 77. Ünnepi könyvhét és az 5. Gyermekkönynapok - közölte a rendezvény főszervezője, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE).

A kiadók rendkívül tudatosan készültek, nagyon gazdag volt a választék - értékelt Zentai Péter László, aki szerint a rengeteg program mellett a ragyogó időjárásnak is nagy szerepe volt abban, hogy az idei könyvünnep csúcsot döntött 77 éves történetében.

     Csaknem 300 új könyvet mutattak be, 1.200 író-olvasó találkozó mellett vidéken és Budapesten is több tucat irodalommal kapcsolatos rendezvényt szerveztek. Csak a könyves fesztivál központi helyén, a budapesti Vörösmarty téren és környékén 232 forgalmazó kínálta portékáját 160 könyves pavilonból - ismertette Zentai Péter László.

     "Nem érdemes tovább terebélyesedni" - fogalmazott, Zentai, aki szerint az MKKE vezetősége határozottan úgy véli, hogy "nem lesz újabb csúcs" az ünnepi könyvhét közeljövőjében, hiszen a következő években a "tartalomra és a minőségre kívánnak koncentrálni".

     "Ez elsősorban a kortárs magyar irodalom ünnepe, annak is kell maradnia" - vélekedett Zentai Péter László, aki szerint nem szerencsés, ha más típusú külföldi kiadványok is nagy számban helyet kapnak a teljes kínálatban.

HVG