Lemondott a Pécs 2010-projekt fő embere

Kultúra - 2006-06-08

Lemondott tisztségéről Takáts József, Pécs kulturális főtanácsadója, a baranyai megyeszékhely Európa kulturális fővárosa pályázatának egyik fő alkotója.

Szakemberek szerint a lemondás összefügghet azzal, hogy csúsznak a programhoz kapcsolódó beruházások előkészületei. A beruházások indításával és menetrendjével kapcsolatos javaslat június 22-én kerül a közgyűlés elé. A hangversenyterem tervezésére már meghirdették a pályázatot, a nagy kiállítótér, a könyvtár, a Zsolnay-negyed, valamint a terek és vizek projekt is előkészítés alatt áll.

       Tarrósy István, a programok tervezésén, a rendezvények marketingjén, kommunikációján és a nemzetközi kapcsolatain dolgozó Pécs 2010 Menedzsment Központ igazgatója azt mondta:  amikor különösen nagy nehézségeik voltak, Takáts Józseffel folytatott beszélgetéseiben időről időre napirendre került az ő fáradtsága, de ez az elmúlt időszakban nem került szóba - közölte.

        Tarrósy István úgy vélte: a Pécsi Tudományegyetem irodalomtörténésze szellemi vezetőjévé vált a Pécs Európa kulturális főváros 2010 programnak. "Távozása nagy veszteség, mert bár vannak pótolható emberek, ő nem tartozik közéjük".