Magyarország Fesztivál kezdődik a bécsi Burgtheater szervezésében

Kultúra - 2014-03-14

Magyar színházi előadások szerepelnek a bécsi Burgtheater, az osztrák nemzeti színház pénteken kezdődő Magyarország Fesztiválján, a közönség összesen három színpadi előadást, egy zenés irodalmi műsort és egy felolvasóestet tekinthet meg, emellett egy pódiumbeszélgetést is rendeznek.

    A fesztivál "az identitásért színházi eszközökkel folytatott küzdelem" témakörét járja körül. A fesztiválon szerepel a Forte Társulat Kristóf Ágota A nagy füzet című regényének színpadi feldolgozásával, amelynek Horváth Csaba a rendezője. Látható lesz Bodó Viktor Anamnesis című rendezése, a Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkciója is. Pintér Béla és Társulata a Szutyok című darabbal vesz részt a fesztiválon. A darabokat magyar nyelven, német feliratozással adják elő.

    A felolvasóest vendége Tóth Krisztina lesz, a vasárnapi pódiumbeszélgetés a független és az állami színházak magyarországi helyzetéről szól majd. Márton László író, Kovalik Balázs rendező és Oláh Kálmán zongoraművész részvételével zenés irodalmi estet is rendeznek.