Megalakult Berlinben az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet

Kultúra - 2017-06-08

Megalakult csütörtökön Berlinben az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet (ERIAC).

A német szövetségi kormány, az Európa Tanács és a Soros György vezette Open Society Foundations támogtásával létrejött intézmény célja, hogy erősödjék a legnagyobb európai kisebbség, a 12 milliós roma közösség sokszínű művészetének és kultúrájának "láthatósága" - emelte ki a német külügyminisztériumban tartott megnyitó ünnepségen Hartmut Koschyk kisebbségi ügyekért felelős kormánymegbízott.

Az ERIAC vezetője, Junghaus Tímea magyar roma művészettörténész rámutatott: az európai roma képzőművészek közgyűjteményekben őrzött alkotásai közül csupán minden tízezredik szerepel az adott intézmény állandó kiállításán.

Ez önmagában is mutatja, hogy bőven lesz tennivalója a berlini székhelyű intézetnek, amely a romák önkifejezését szolgáló kezdeményezések csomópontjaként kíván működni - közölte.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza