Milánóban is nyert a Berki Krisztiánról szóló kisfilm

Kultúra - 2013-12-11

A közmédia Londoni színek című sorozatában bemutatott, Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászról szóló portréfilm díjat nyert a milánói FICTS fesztiválon. Az alkotást korábban Los Angelesben is díjazták.

    A Berki Krisztiánról készült Németh-film vasárnap a 31. Milano International FICTS Festen a Documentary - Great Champion kategóriában a Mention d′honneur elismerését nyerte el. A fesztivált a 113 tagországot tömörítő FICTS (Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs) szervezi. A kisfilm 2012-ben elnyerte az All Sport Film Festival Super Short Documentary kategória-díját Los Angelesben.

    Az alapötletet és a kisfilmek rendezését az MTVA munkatársa, Németh Gábor Péter, a Mediawave- és Fehér György-díjas filmrendező jegyzi. A Londoni színek című sorozatban az MTV Zrt. megrendelésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) összesen 14, egyenként 2-3 perces rövidfilmet készített - olvasható az MTVA kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.   

    Németh Gábor Péter rendező (MTVA) mellett a portrésorozat készítői között van Zentai Nóra szerkesztő (MTV Zrt.), Nagy András, Varga András, Szepesi Dávid, Hámori Tamás, Kovács Tibor operatőr (MTVA), Szirti Anina vágó (MTVA) és Marjai András gyártásvezető (MTVA).