Müpa10 - Káel Csaba: az évfordulón a kultúrát és a közönségünket ünnepeljük

Kultúra - 2015-02-16

A Művészetek Palotája megnyitásának 10. évfordulóján nem saját magunkat, hanem a kultúrát és a közönségünket szeretnénk ünnepelni - mondta Káel Csaba vezérigazgató.

   "Egy komoly-, könnyű- és világzenét, dzsesszt, táncművészetet, operát és újcirkuszt, irodalmi és filmes programokat felölelő előadóművészeti központ létrehozása Magyarországon példa nélküli, de Európában is párját ritkító vállalkozás volt 10 évvel ezelőtt.

Mivel alig voltak működő példák, tulajdonképpen magunknak kellett felépíteni a központ profilját és közönségét" - magyarázta Káel Csaba, aki méltatta a folyamatban Kiss Imre szerepét. Hozzátette: az intézmény 2012-ben elhunyt első vezérigazgatójáról egy páholyt kívánnak elnevezni a közeljövőben.

    Káel Csaba úgy vélte, hogy a Művészetek Palotája sajátos arculatát ez a műfaji sokszínűség és a közönséggel való folyamatos párbeszéd jelenti. "A Müpa olyan közösségi hely, ahol az előadások előtt és után is jó lenni, megosztva egymással a várakozás és az élmény örömét". A vezérigazgató szerint az olyan sikeres sorozatok, mint a zenei maratonok vagy a Wagner-napok különösen sokat tettek ennek a közösségi hangulatnak a megteremtéséért.