Skót szoknyában, és Kiss Ádámmal a Campus első napján

Kultúra - 2012-07-27

Kiss Ádámból soha sem elég. Lehetne ez a Campus Fesztivál első napjának mottója, a szerdán kezdődött négy napos buli sorozat egyik legjobban várt fellépője biztosan a Dumaszínház elsőszámú szájhőse volt.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári eseményén tegnap már nyolc színpadon teljes üzemben szólt a zene, mindenhol hazai nagyágyúk és tehetséges előadók csábították táncra, zúzásra, nevetésre, vagy éppen hajnali relaxálásra a debreceni Nagyerdőn összegyűlt közönséget. A Nagyszínpadot a helyi legendának számító PG Csoport nyitotta meg, majd a szülés után kirobbanó formában visszatérő Péterfy Bori és zenekara követte. A tegnapi sztár a zenészek mellett kétségtelenül Kiss Ádám volt, aki nem volt rest, és a stand up fellépése előtt még kedvenc zenekarához a pécsi Punnany Massifhoz is beszállt egy kis „öröm-reppelésre”.  „Ha nagyképű lennék – de nem,  akkor bevallom jómagam is reppelgetek, a műfaj nagy kedvelője vagyok.  A Punnany Massifot körülbelül négy éve követem, imádom őket, jó barátságban vagyunk, de amikor még nem ismertük egymást akkor is többször elmondtam a fellépéseim során, hogy a kocsimban Punnany Massifot hallgatok. Két hihetetlenül tehetséges gyerek nyolc hangszerrel, tíztagú zenekarral olyan zenét csinál, olyan mondanivalóval, amilyet még nem hallottam…”

A hip-hop mellett a másik főszerep a punkos kocsmazenének jutott. Először a műfaj hazai királyai a Paddy and the Rats, majd a Kanadából érkező skót szoknyába öltözött

The Real McKenzies táncoltatta meg a Dreher Arénában összegyűlt rajongókat. Miközben a Nagyszínpadon már a Quimby hangolt, a szervezők látványos tűzzsonglőr-show-val lepték meg a színpad körül gyülekező közönséget. A Kelet-Magyarországon csak itt fellépő zenekar egyébként eddigi legnagyobb koncertjét adta a Campus Fesztiválon, soha nem látott tömeg gyűlt össze, hogy átadja magát a legnagyobb Quimby slágereknek. A Víztorony Pódiumon a szülés előtt álló Palya Beára, a Kulter.hu irodalmi sátorban Slam Poetry-re voltak a legtöbben kíváncsiak, éjszakai levezetésnek pedig a Szabó Magda művéből készült Ajtó című filmet láthatták a fesztiválozók.

A folytatásban ma este jön a hazai pályás Tankcsapda, a Campuson először koncertező Magna Cum Laude, a Debrecenbe hazajáró Kőhalmi Zoltán, vagy az őrült holland DJ, Kees Van Hondt. És még sokan, sokan mások…

 

www.campusfesztival.hu