Nemzetközi pályázatokon nyert a Modem

Kultúra - 2009-09-17

Több nemzetközi pályázaton is sikeresen szerepelt az elmúlt hetekben a MODEM.

Ezekben a napokban zajlik Debrecenben a II. InterModem, amely az egyetlen Magyarországon rendezett nemzetközi intermédia művésztelep. A különleges rendezvény finanszírozására a debreceni művészeti központ a Visegrádi Alaptól 4 ezer eurót, az ALTERNATIVE ROUTES című uniós pályázaton pedig 47 ezer eurót nyert.

A CEPEVIT Kutatási Projekt célja egy új, a művészetekhez kapcsolódó társadalomtudományi műhely létrehozása – ehhez a nagyváradi Partium Keresztény Egyetemmel közösen 125 ezer euró támogatást nyert el a Modem. Utólag sikerült pályázati támogatást szereznie a művészeti központnak A mindenség modellje című kortárs templomépítészeti kiállítás katalógusához is, így a reprezentatív album karácsony előtt a könyvesboltokba kerülhet.

 

 

Az AXA is a Modemet ajánlja

 

A AXA Biztosítótársaság művészeti kuratóriuma a debreceni művészeti központot választotta az idei ősz legizgalmasabb művészeti múzeumának. Döntésük értelmében anyagilag is támogatják a Modemet – cserében az AXA Klub tagjai szeptember 15. és november 15. között ingyenesen tekinthetik meg a kiállításokat.