Októberben nyílik a megújult Szépművészeti Múzeum

Kultúra - 2018-09-24

- Október végén nyílik meg a több mint három évig tartó felújítást követően a Szépművészeti Múzeum, amely az új állandó tárlatok és az újjászületett Román csarnok mellett a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamaratárlattal várja a közönséget.

Évtizedekig volt zárva a romos állapotban lévő Román csarnok kapuja, miközben a látogatók csak álmodozhattak arról, milyen lehetett a Szépművészeti Múzeum egyik legszebb terme - fogalmazott az épület hétfői sajtóbejárásán Fekete Péter kulturális államtitkár.

Baán László főigazgató hozzátette, hogy a Liget Budapest projekt keretében végzett rekonstrukció során nem csupán a Román csarnok újult meg, hanem az épület mintegy 40 százaléka.

A Liget Budapest Projekt keretében megújuló Szépművészeti Múzeum felújított csarnoka 2018. szeptember 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Egyebek mellett új kiállítótereket, éttermet, ruhatárat alakítottak ki, korszerűsítették a fűtésrendszert, klimatizálták a termek egy részét, és korszerű raktárhelyiségeket is létrehoztak.