Országos Könyvtári Napok Debrecenben is

Kultúra - 2006-10-06

Hagyománnyá vált, hogy október hónapban,  az Országos Könyvtári Napok keretében  a könyvtárak  megrendezik azon programjaikat, amellyel felhívják a könyvtárlátogatók, olvasók, használók figyelmét e kulturális  intézmény fontosságára.

A programszervezők arra kívánják az emberek figyelmét ráirányítani, hogy a könyvtárak a helyi társadalom olyan közösségi, információs és kultúraközvetítő intézményei, amelyek összefogással az emberek életminőségét javító szolgáltatások sokaságát képesek nyújtani. Tíz éve indult el az Összefogás a könyvtárakért akció, amely az utóbbi időben kiegészült  az Összefogás az olvasókért szlogennel.

 

Az Országos Könyvtári Napok keretében  a  Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár

(Debrecen, Piac u. 8.)  és a  Méliusz Juhász Péter Megyei  Könyvtár Gyermekkönyvtára  (Debrecen, Monti ezredes u. 7.) 2006. október 8-án , vasárnap 9 és 13 óra között várja  látogatóit, olvasóit.

 

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár programja

 

A könyves vasárnap az épülő, várhatóan 2007  májusában átadásra kerülő új megyei könyvtár népszerűsítésének jegyében zajlik. 

„Puzzle a könyvtárban”: kirakóverseny az új könyvtár épületét formázó óriás puzzle segítségével       

„Virtuális látogatás az új könyvtárban”:  az építkezésen készült fotók  folyamatos kivetítése

Zenés olvasóterem – Mozart jegyében

 

A Méliusz Juhász Péter Megyei  Könyvtár Gyermekkönyvtárának programja

 

„Bekötött szemmel”  -  szituációs játék ép és sérült gyermekek bevonásával

”Betűbuli” -  internetes játék

Elvarázsolt könyvtár – játékos vetélkedő

A “Megbocsátás napja”: a lejárt kölcsönzési határidejű dokumentumok visszavétele díjfizetés nélkül (csak a gyermekkönyvtárra és csak a gyermekekre vonatkozik)