Öt film esélyes az Európai Egyetemi Filmdíjra

Kultúra - 2017-10-10

- Az izlandi-dán Heartstone, a belga Home, az orosz-belga-német-francia koprodukcióban készült Szeretet nélkül, a finn-német A remény másik oldala és a dán-szír-finn The War Show című film verseng idén az Európai Egyetemi Filmdíjért (EUFA).

A Filmfest Hamburg keretében hozták nyilvánosságra az idei öt jelöltet, amelyek versengenek a 2016-ban alapított, európai egyetemek diákjai által odaítélt díjért. Az EFA idei válogatáslistáján szereplő jelölteket egy szakmai bizottság 51 nagyjátékfilm és 15 dokumentumfilm közül választotta ki - olvasható az Európai Filmakadémia keddi közleményében.

A bizottság tagja volt Fabian Gasmia producer, Juho Kuosmanen rendező, Elli Mastorou újságíró, valamint Dagmar Brunow, a svédországi Linnaeus Egyetem képviseletében.

A jelölt filmeket 21 ország 21 egyetemén fogják vetíteni és megvitatni, majd valamennyi intézmény kiválasztja a maga kedvencét.

December elején az egyetemek képviselői részt vesznek egy kétnapos vitán, ahol döntenek a végső győztesről. A nyerteseket a december 9-i Európai Filmdíj-átadó hetében hozzák nyilvánosságra.

Az Európai Filmakadémia (EFA) és a Filmfest Hamburg kezdeményezésének célja, hogy megszólítsa a fiatalabb generációt, terjessze az európai mozi szellemiségét a diákok között, népszerűsítse a filmoktatást és fejlessze a diákok vitakultúráját.

A kezdeményezés a Körber Alapítvány, a Joachim Hertz Alapítvány és a NECS-European Network for Cinema and Media Studies közreműködésével valósul meg - írják az MTI-hez eljuttatott közleményben

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza