Salzburgban láthatók majd a párizsi Louvre grafikái

Kultúra - 2017-01-23

Többek között Michelangelo, Raffaello és Rubens grafikái is láthatók majd a Salzburg Múzeumban nyáron, a rajzok a párizsi Louvre-ból érkeznek az ausztriai városba. Az Art Royal elnevezésű tárlat nyolcvan olyan alkotást mutat be, amelyek egykor XIV. Lajos király tulajdonában álltak. A múzeum Neue Residenz műcsarnokában (Kunsthalle) június 9. és szeptember 3. között tekinthetők meg a grafikák.

Tavaly a párizsi Louvre mutatott be számos művet a salzburgi múzeum barokk gyűjteményéből, így most ezzel a tárlattal "viszonozza" a francia múzeum az együttműködést.

cheap jerseys nba

Cheap Jerseys

Cheap Jerseys free shipping

cheap jerseys nfl

A Salzburg Múzeum tavasszal Stefan Zweig huszadik századi osztrák íróra emlékező tárlatot rendez. A március 3. és május 28. között szintén a Neue Residenz elnevezésű múzeumépület oszlopcsarnokában tartandó kiállítás kiindulópontja az író utolsó elbeszélése, a Sakknovella és Zweig Salzburgban töltött utolsó évei.

Lois Renner Salzburgban született osztrák képzőművész alkotásait október 6. és 2018. január 18. között mutatják be. A Neue Residenz műcsarnokában a kortárs képzőművész Salzburg városa ihlette alkotásai láthatók. Az oszlopcsarnokban Altdorfer reneszánszkori német festő Salzburghoz való kötődéséről szóló kiállítás július 21-én nyílik és október 29-ig látogatható.

Március 17-től nagyjából két hónapon át Ausztria történelmét és mindennapjait bemutató fotókiállítást rendeznek a Salzburg Múzeum műcsarnokában. A "Reformation500" elnevezésű, a reformáció és a protestantizmusról szóló tárlat október 28-tól 2018. január 28-g tekinthető meg.

A Salzburg Múzeum vezetésének közlése szerint dolgoznak a Muzsika hangja elnevezésű kiállítóhelységen is, amely a salzburgi Mirabellgarten parknál lévő egykori barokkmúzeumban kapna helyet. Az átalakítás megkezdésének egyelőre nincs hivatalos időpontja, de a vezető kurátor szerint 2019-re már elkészülhet a kiállítóhelység