Sulyok Géza (1957, Debrecen)

Kultúra - 2010-10-02
 A festőművész tanulmányait a nyíregyházi BGYTKF rajztagozatán kezdte és a Magyar Iparművészeti Egyetem multimédia-tanár szakán fejezte be. Mesterei: Berecz András, Klimó Károly, Bodóczki István, Révész László festőművészek voltak.

Meghatározó mesterének Makoldi Sándor festőművészt tartja, aki oroszlánrészt vállalt a felkészülés éveiben.

 

Ezekben az években a KLTE Esztétikai és Művészettörténeti fakultációján Pap Gábor irányításával műkritikusi oklevelet szerzett. 

Sulyok Géza nevét tervezőgrafikusként ismertük meg. Annak idején Jankovics Marcell nagysikerű művelődéstörténeti könyveit tervezte és illusztrálta, amiért többször kapott „Szép Magyar Könyv” oklevelet. Találkozhattunk vele BNV „Csomagolás Díjasaként”.

A Graphis Design Annual 1999-es, a világ grafikai termését bemutató évkönyvébe is beválogatták munkáját. A huszonöt éves tervező-grafikusi alkotómunka alatt folyamatosan festett, 2009-ben megkapta a MAOE-díjat. 2010-ben a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége a festőszakosztály tagjai közé választotta. Közel húsz éve különböző művészeti középiskolákban az „utánpótlás” képzésben vesz részt, számos tanítványa ma már művészkollegája.