Sziget - Nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátai és kollégái Somló Tamásról

Kultúra - 2017-07-17

Nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátai, kollégái és pályatársai a tavaly elhunyt Somló Tamásról: a néhai zenész életművének legmarkánsabb darabjait felvonultató Somló Cirqsz a Sziget Fesztivál mínusz 1. napján, augusztus 9-én várja az érdeklődőket a Magic Mirror sátorban.

cheap photo paper cheap photo paper online inkjet paper for photos best inkjet paper for photos inkjet photo paper inkjet photo paper online inkjet paper cheap inkjet paper

A koncert zenei alapját a Modern Art Orchestra adja. A jazz és kortárs zenei big band Fekete-Kovács Kornél trombitaművész és zeneszerző alapításával jött létre. A formáció zenei műhelyként működik, otthona a mai magyar jazz és komolyzenei szcéna legkiemelkedőbb tanárainak, tehetségeinek, muzsikusainak - olvasható a Sziget Sajtóiroda hétfői közleményében.

Ez alkalommal a MAO több zeneszerző tagja, közöttük a művészeti vezető Fekete-Kovács Kornél is vállalta, hogy áthangszerel szemelvényeket Somló Tamás életművéből, és a produkció zenei alapját adja az előadásokon is. Örömmel vetették bele magukat a Nem adom fel, a Gondolsz-e rám?, az Ugye mi jó barátok vagyunk? és további körülbelül húsz híres nóta átírásába.

A MAO zenészeiből álló nyolctagú zenekar fogja kísérni a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibalst, az Ivan and the Parazolt, Gerendás Pétert, Frenreisz Károlyt. Fellép a Roy és Ádám, Peter Ogi, Mohamed Fatima, a Mary Popkids, valamint sok pályatárs, barát, kolléga és a családtagok is részt vesznek a koncerten.

A Somló Cirqszt Novák Péter állítja színpadra, a műsorvezető Tilla lesz.

Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász idén lenne hetvenéves. A kiváló zenészt az óriási hatású LGT tagjaként ismerhették legtöbben, de korábban az Omega zenekarban, valamint számos egyéb formációban - mint az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar - is játszott.