Sziget - Soron kívül kapott rendezvénytartási engedélyt a fesztivál

Kultúra - 2011-08-05

Minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll a 2011-es Sziget fesztivál megrendezéséhez, miután a budapesti XI. kerületi önkormányzat soron kívül, "rekordidő alatt" bocsátotta ki a biztonságos szórakozás feltételeit garantáló rendezvénytartási engedélyt - közölte a fesztivál sajtófőnöke és az önkormányzat sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

    Vető Viktória és Antal Nikolett közös közleményében az áll: Újbuda jegyzője pénteken hivatalosan is megadta a rendezvénytartási engedélyt a fesztivál lebonyolításához. Az esemény súlyára tekintettel minden érintett hatóság soron kívül járt el, így az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a tűzoltóság és a rendőrség is eljuttatta azokat a szakhatósági engedélyeket az újbudai hivatalhoz, amelyek a rendezvénytartási engedélyhez szükségesek.

    A közlemény szerint Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere azt mondta: mind Budapest, mind Magyarország számára fontos rendezvényről van szó, ezért igyekeztek a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni az engedélyezéssel járó feladatokat. Ugyanakkor meg kellett győződniük arról, hogy az ide látogató több százezer fiatal számára minden feltétel adott a biztonságos szórakozáshoz.

    A "mínusz egyedik nappal" hétfőn kezdődő Sziget fesztivál augusztus 15-ig tart.