Tarol a Tankcsapda: a hazai slágerlista első 14 helyén a dalai

Kultúra - 2013-11-22

A hazai zenei slágerlisták történetében először fordul elő, hogy ugyanattól az előadótól 14 kiadvány szerepel a Top 40 albumlistán, ráadásul az első 14 helyen. A példátlan siker hátterében az áll, hogy a Tankcsapda az új, Igazi hiénák című albumával egy időben újra megjelentette eddigi összes lemezét a Mol kúthálózatában.

Így a rajongók olyan kincsekhez juthatnak hozzá, amelyek az utóbbi években nem vagy csak rendkívül korlátozott példányszámban voltak kereskedelmi forgalomban. A legjobb méreg és a Punk & Roll című lemezek most először vásárolhatók meg önálló CD formátumban.

 A debreceni banda régi-új albumai a megjelenést követően azonnal megkezdték hódításukat a slágerlistán: a múlt héten a Top 40-ben egyszerre feltűnt a kérdéses 14 album.

"Ez már önmagában is rekordnak számít, azonban a szervezett terjesztés és a rajongók kimagasló érdeklődése igazán a 46. héten éreztette hatását: jelenleg ugyanis a kiemelkedő eladási adatoknak köszönhetően a mezőny első 14 helyén kizárólag a Tankcsapda kiadványai szerepelnek" - közölte a Mahasz.

 

A Mahasz által hetente összeállított slágerlisták történetében eddig hasonló eset mindössze egyszer fordult elő. A 2001-es rekord apropója Zámbó Jimmy halála volt, aminek következtében lemezei a lista első 13 helyét foglalták el.