Az elmúlt évben megtartott Borkurzus folytatódik 2006 – 2007-es évadban is, az első borestet szeptember 25-én hétfőn lesz megtartva, majd minden második hétfőn folyamatosan lesznek borkóstolók.
Az esteken minden alkalommal 6 – 8 bor kerül bemutatásra vak kóstolás keretében. Az esteken Kovács Pál borszakértő tart rövid előadást, a borokat az Esszencia Borszaküzlet, illetve a Pincészetek biztosítják. Minden est végén a résztvevők között kisorsolásra kerül egy üveg bor a bemutatott borok közül.
A tervezett program az alábbi:
Borkóstolás művészete: 2006. szeptember 25. 1900
Az előző év ismereteinek felfrissítése, elmélyítése. A kulturált borfogyasztás, a minőségi bor kiválasztása, az ízlelés legfontosabb elemei.
Az Egri Borvidék és Bükkalja bemutatása: 2006. október 9. 1900
A két borvidék bemutatása, összehasonlítása a lehetőségek és az elért eredmények figyelembevételével, a borvidékek borainak bemutatása.
A Balaton körül: 2006. október 23. 1900
A magyar tengert járjuk körbe és megismerkedünk a legszebb boraival, összehasonlítva az északi és déli part sajátosságait.
A soproni Borvidék: 2006. november 6. 1900
Magyarország legészakibb borvidékének bemutatása, kitekintés Burgenlandra.
Borok és ízek harmóniája: 2006. november 20. 1900
A gasztronómiai alapfogalmak, borok és ízek összehangolása, milyen bort válasszunk az ételhez.
Újbor, portugieser est: 2006. december 4. 1900
A Márton napi hagyomány keletkezése, mit kell tudni az újborról, mi a beaujolois.
Pezsgő est: 2006. december 18. 1900
A pezsgőgyártás folyamata, fajtái, vidékei.
Különleges kékszőlőfajták: 2007. január 15. 1900
Ismerkedés a világ különböző részeiről származó kékszőlőfajtákkal (pl. malbec, carmonére, tempranillo, zinfandel, syrah, pinotage, stb.)
Észak-Nyugat Magyarország Borvidékei: 2007. január 29. 1900
A Móri, az Ászár-Neszmélyi és a Pannonhalmi Borvidékek bemutatása, borainak összehasonlítása.
A Villány – Siklósi Borvidék: 2007. február 12. 1900
Magyarország legdélibb és legismertebb borvidékének érdekességei, fehér és vörös borai, helyük a világban.
Az Alföld borai: 2007. február 26. 1900
A Csongrádi, a Kunsági és a Hajós – Bajai Borvidék borai. Lehet –e az Alföldön jó borokat készíteni?
Ausztrália és Új-Zéland borai: 2007. március 12. 1900
Ismerkedés az Újvilág borászatával, boraival, fejlődési irányával, milyen veszélyt jelentenek az európai borászat számára.
Burgundia borai: 2007. március 26. 1900
Mit tud a Chardonnay, a Pinot Noir és a Gamay?
Dél-Európa Borai: 2007. április 16. 1900
Spanyolország, Olaszország, Portugália, a Balkáni országok és Görögország borai, stílusai.
Szekszárdi Borvidék: 2007. április 30. 1900
Mitől jó a szekszárdi Bikavér? Mi teszi különlegessé ezt a borvidéket?
Szabadon választott: 2007. május 14. 1900
A kurzus résztvevői által közösen meghatározott témakör.
Helyszín: Klub Barabás Étterem
Jelentkezni lehet:
Klub Barabás tel: 52/502 231 e-mail: klub@klubbarabas.hu
Katics Gergő tel: 30/456 7482 e-mail: kage@holborozzunk.hu
Kovács Pál tel: 30/948 4011 e-mail: cskp@enternet.hu