A kirúgott jegyző esete a bírósággal

Megunta egy város első embere, hogy a jegyző sokat reprezentált és keveset dolgozott. A hivatalban nem volt rend és fegyelem, a lakosok elkezdtek arról suttogni, hogy lassú az ügyintézés, meg sorozatosan problémák vannak a határidők tartásával.

Egyesek szerint a műszaki osztály azt sem vette észre, hogy a szomszédban engedély nélkül épül egy új irodaház, de mások meg jelezték, hogy akiknek tudni kell arról, azok tudnak mindent és szóban meg is engedték az építkezést.

Szóval a jegyzőnek menni kellett volna. Igenám de hová?

Maga a jegyző oldotta meg a helyzetet, mert szólt a város első emberének, hogy szerezzen már egy jó kényelmes kis helyet a bíróságon.

 

Pusztán a véletlen szerencse, hogy napok alatt lett egy hely a bíróságon a jegyző számára.

Senkit se riasszon meg, meg, hogy az alacsonyabb fokú bíróságokon biztosan dolgoznak évek óta olyan bírók, akik esetleg szívesen vettek volna egy invitálást feljebb. Ahol már nem kell annyit tárgyalni, ahol jobb a fizetés, kisebb a teher.

Azok a bírók nem is értik, hogy lesz nemsokára bíró, a jogszolgáltatás oly magas fokán valaki, az alacsonyabb bíróságokon eltöltött sokéves gyakorlat és rutin nélkül.

Megjegyzem valószínűleg a lakosok sem értik. Tudni én ezt már csak azért sem tudhatom, mert – mint a rovat címe is mutatja - mindez nem nálunk történt.

Hajdu István