Öt nappal lerövidítette Navalnij fogva tartását a bíróság

Harmincról huszonöt napra csökkentette le Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus fogva tartását egy moszkvai bíróság.Navalnijt első fokon azért ítélték el, mert a hatóságok által nem engedélyezett tüntetést szervezett Moszkva központjába.

A másodfokú bíróság a RIA Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint helyben hagyta a politikus letartóztatását, de túl szigorúnak minősítette az ítéletet. A bíró figyelembe vette, hogy Navalnijnak két kiskorú gyermeke van, és hogy rendszeres szemészeti vizsgálatra kell járnia, miután ismeretlen tettes sebfertőtlenítőt loccsantott a szemébe.

A politikus így július 7-én szabadulhat. Ügyvédjei érvelése szerint az elmarasztalásra nem volt jogalapja a bíróságnak, mert nem bizonyított, hogy a tüntetők éppen Navalnij felszólításának hatására gyűltek össze a moszkvai belvárosban.

Alekszej Navalnij, aki Vlagyimir Putyin kihívója akar lenni a jövő évi elnökválasztáson, hétfőre másodszor hirdetett meg országos tüntetést a kormányzati korrupció ellen, amelyen több mint száz városban összesen ezrek vettek részt. A rendőrség jogvédő szervezetek szerint több mint 1700 embert őrizetbe vett, a legtöbbjüket Moszkvában és Szentpéterváron. A hivatalos adatok szerint a fővárosban mintegy 150, a Néva-parti városban pedig félezernyi őrizetbe vétel történ.


hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza