Zaklatási ügyek - Az amerikai legfelsőbb bíróság munkacsoportot hoz létre a bírói karnál történt esetek kivizsgálására

Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága munkacsoportot hoz létre a bírói karnál és általában az igazságszolgáltatás berkein belül történt szexuális zaklatási esetek kivizsgálására - jelentette be éves jelentésében vasárnap John Roberts, a szövetségi legfelsőbb bíróság vezetője.

Az alkotmánybíróság szerepét ellátó szövetségi legfelsőbb bíróság vezetője a jelentésben a többi között leszögezte: a 2018-as évet a bíróság azzal kezdi, hogy "körültekintően felméri, vajon a bírói kar viselkedési kódexe, valamint a nem megfelelő viselkedés feltárása és korrigálása példaszerű munkahelyet biztosít-e minden egyes bíró és bírósági alkalmazott számára".

John Roberts hangsúlyozta, hogy az elmúlt hónapokban nyilvánosságra került szexuális zaklatási ügyek jelezték a probléma mélységét, és az elmúlt hetekben történtek arra utalnak, "a bírói kar sem mentes" ezektől az ügyektől.

A főbíró ugyan nem nevezett meg konkrét esetet a jelentésében, de tudnivaló: december közepén Kaliforniában benyújtotta lemondását a szövetségi fellebbviteli bíróság vezetője, Alex Kozinski, akit mintegy 15 volt és jelenlegi munkatársa vádolt meg szexuális zaklatással. Az ellene felhozott vádak nyomán Kozinski 35 évi bírói munka után nyugállományba vonult.

Roberts főbíró bejelentette: már felkérte a legfelsőbb bíróság adminisztratív ügyekkel foglalkozó hivatalának igazgatóját, hogy állítsa fel az ezekkel az ügyekkel foglalkozó munkacsoportot.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza