Átfogó iskolafejlesztési program indul

Oktatás - 2017-08-29
Oktatási kiadások az Európai Unióban, 2015

A programra uniós forrást nem vehetnek igénybe, vagyis ez teljes mértékben az állami büdzsé terhére történik majd - mondta a miniszter.Balog Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában közölte: a felújításokat próbálják úgy végigvinni, hogy azok ne zavarják a tanítás rendjét, így például a szünidőben lesznek a munkák.

Hozzátette, a projekt része az oktatási eszközök beszerzése és egy digitális program is.A miniszter szerint a GDP 5,2 százalékát költi a magyar kormány oktatásra.

Balog Zoltán - kérdésre - kitért a lombikbébi-programra is, megjegyezve, hogy a kormány hamarosan, egy rendelet útján több milliárd forinttal támogatja majd a programot.Ugyanakkor arra oda kell figyelni, hogy pontosan mi is történik a megfogant életekkel, és ezért létezik olyan szabályozás, amelyen változtatni kell, hogy "nyugodtabb lelkiismerettel tudjuk azt mondani, hogy itt nem pusztítás folyik, hanem valóban gyermekek születhetnek" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a gyermekvállalást, a születést nem győzheti le az üzleti élet, ezért a kormány célja az, hogy szigorúbb szabályozás érvényesüljön a fel nem használt embriók ügyében.