Hiller: folytatódnak a reformok az oktatásban

Oktatás - 2006-06-13
Rendszeres párbeszédet javasolt az egyetemi vezetőknek Hiller István új oktatási és kulturális miniszter, amikor a koraesti órákban részt vett a Magyar Rektori Konferencia Debrecenben rendezett ülésén, hétfőn.

A miniszter a megbeszélésen úgy fogalmazott, hogy a koalíciós kormányprogramnak megfelelően folytatódnak a bolognai rendszerű kétszintű felsőoktatási rendszerre történő átállással fémjelzett reformok a felsőoktatásban.

Hiller István azt is hangsúlyozta, hogy számukra a felsőoktatás színvonala az elsődleges kérdés, és kifejtette, hogy a megkezdett egyetemi és kollégiumi fejlesztéseket költségvetési, valamint uniós pénzekből, illetve az úgynevezett PPP programok keretében a tervezett ütemben folytatja az új kormány.

        A miniszter bejelentette, hogy ellenjegyzi azt az ajánlást, amelyet Magyar Bálint, az oktatási tárca korábbi vezetője még a két választási forduló között küldött az egyetemek stratégiai irányításáért felelős gazdasági tanácsainak a rektorok fizetésének megemelésével kapcsolatban. Az oktatási és kulturális miniszter ezzel együtt azt is kérte a testületektől, hogy tanúsítsanak önmérsékletet az új rektori fizetések meghatározásakor.