Jobbik: Nat helyett oktatásmodernizációra van szükség

Oktatás - 2020-03-26

A Nemzeti alaptanterv (Nat) szeptemberi bevezetése helyett a hazai oktatás átfogó modernizációját, digitalizációját sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Brenner Koloman arról beszélt, hogy a Natot jelen formájában nem szabad bevezetni, mert nem oldja meg a magyar oktatás legfontosabb és legsúlyosabb problémáit, sőt a digitális távoktatás megfelelő előkészítés nélküli bevezetése miatt mind a tanárok, mind a diákok, mind a szülők többletterhekkel kénytelenek szembesülni.

Először Orbán Viktor miniszterelnök "fenyegette meg a tanárokat azzal, hogy fizetés nélküli szabadságra küldi őket, most pedig a Nattal akarják a pedagógusokat feleslegesen terhelni" - jelentette ki.

Brenner Koloman hangsúlyozta: pártja évek óta sürgeti, hogy a digitalizáció eszközeit és eredményeit építsék be az oktatásba, ma komoly anyagi terheket kell vállalniuk, különösen a kevésbé tehetős szülőknek, hogy gyermekeik "egyáltalán részt vehessenek az oktatásban".

A Jobbik mint nemzeti néppárt számára az oktatás kiemelt nemzetstratégiai ágazat - hangsúlyozta az ellenzéki politikus, sürgetve , hogy a kormányzat most segítse a családok "digitális átállását", a válság leküzdése után pedig kezdődjön el a magyar oktatás egyeztetett modernizációja.