Liberálisok: ne vezessék be hatástanulmány nélkül a központosított középiskolai felvételit!

Oktatás - 2017-04-20

A Magyar Liberális Párt azt követeli, hogy addig ne vezessék be a központosított középiskolait felvételi rendszert, amíg arról el nem készülnek a hatástanulmányok.

Bősz Anett csütörtökön azt mondta, hogy a Fidesz a "tudatlanságalapú" társadalom alapjait fekteti le a középiskolai felvételi rendszer átalakításával, mert tömegek szorulnak majd ki a gimnáziumokból, a szakiskolákba, illetve szakgimnáziumokba felvételezők kényszerpályára kerülnek, és később várhatóan rosszabb lesz az életminőségük gimnazista társaiknál

Az ügyvivő arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza az oktatási salátatörvény-javaslatot, mondván, az tönkreteszi a gyermekeket, a tanárok egy részének pedig olyan feladatokat is el kell majd látniuk, amikre nincsenek kiképezve.

Bősz Anett a Liberálisok nevében azt is javasolta, hogy a jövőben csak akkor lehessen átadni az iskolafenntartói jogokat egy egyháznak, szervezetnek vagy magánszemélynek, ha azzal a szülők és a tantestület is egyetért. Utóbbi csak a diákönkormányzat egyetértésével adhatna ki beleegyező nyilatkozatot - tette hozzá. Elmondta, hogy "Az iskola az iskolapolgároké" címmel blogot és Facebook-oldalt indítanak, ahol azoknak az intézményeknek próbálnak segítséget nyújtani, akik úgy érzik, hogy "rájuk rúgta az ajtót" valamelyik egyház vagy szervezet.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű replica watches földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.

A terület bármilyen csendes sport, omega replica vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza