Liberálisok: ne vezessék be hatástanulmány nélkül a központosított középiskolai felvételit!

Oktatás - 2017-04-20

A Magyar Liberális Párt azt követeli, hogy addig ne vezessék be a központosított középiskolait felvételi rendszert, amíg arról el nem készülnek a hatástanulmányok.

Bősz Anett csütörtökön azt mondta, hogy a Fidesz a "tudatlanságalapú" társadalom alapjait fekteti le a középiskolai felvételi rendszer átalakításával, mert tömegek szorulnak majd ki a gimnáziumokból, a szakiskolákba, illetve szakgimnáziumokba felvételezők kényszerpályára kerülnek, és később várhatóan rosszabb lesz az életminőségük gimnazista társaiknál

Az ügyvivő arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza az oktatási salátatörvény-javaslatot, mondván, az tönkreteszi a gyermekeket, a tanárok egy részének pedig olyan feladatokat is el kell majd látniuk, amikre nincsenek kiképezve.

Bősz Anett a Liberálisok nevében azt is javasolta, hogy a jövőben csak akkor lehessen átadni az iskolafenntartói jogokat egy egyháznak, szervezetnek vagy magánszemélynek, ha azzal a szülők és a tantestület is egyetért. Utóbbi csak a diákönkormányzat egyetértésével adhatna ki beleegyező nyilatkozatot - tette hozzá. Elmondta, hogy "Az iskola az iskolapolgároké" címmel blogot és Facebook-oldalt indítanak, ahol azoknak az intézményeknek próbálnak segítséget nyújtani, akik úgy érzik, hogy "rájuk rúgta az ajtót" valamelyik egyház vagy szervezet.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza