Élvonalban a szakmák olimpiáján

Olvastuk - 2017-10-25

Kiválósági éremmel tért haza az Abu Dhabiban megrendezett WorldSkills versenyről a magyar mechatronikai páros, amelynek egyik tagja Sipos Kristóf, a Debreceni Egyetem mechatronikai mérnök, gépészmérnök Msc hallgatója.

A Magyarországot képviselő Sipos Kristóf - Takács Zoltán (BME VIK villamosmérnöki szak) összeállítású csapat célja volt, hogy minél jobb helyezés elérésével öregbítse a hazai mechatronika hírnevét a szakmák olimpiáján. Kiélezett és szoros küzdelemben az eddigi legjobb magyar eredményt érték el, a 12. helyen végeztek. Teljesítményükért mindketten megkapták a kiválósági érmet.

A sikeres csapat

- Debreceni Egyetem Műszaki Karának Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszékén elsőéves koromtól több alternatív hajtású autó építésében vettem részt, ezekkel különböző országos és nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket értünk el. A mostani sikeres szereplést 2018-ban egy budapesti megmérettetés követi az EuroSkills-en is. Az biztos, hogy a mostani és a jövő évi hazai verseny is hozzájárulhat ahhoz, hogy végzés után valamelyik nagy nemzetközi ipari automatizálással foglalkozó cégnél helyezkedjek el, ami biztosítaná a további szakmai fejlődést – fogalmazott Sipos Kristóf.

A 2018. szeptember 26-28. közötti budapesti rendezvényen Európa legjobb és legfelkészültebb szakmunkásai versenyeznek összesen 39 szakmában 28 ország képviseletében.

www.unideb.hu


hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza