Francia választások - Liberálisok: Macron megkezdheti a reformok végrehajtását

Olvastuk - 2017-06-19

A Magyar Liberális Párt üdvözölte, hogy Emmanuel Macron centrista pártja jelentős többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában és a francia elnök ezzel megkezdheti beígért reformjainak végrehajtását.


Szent-Iványi István, a Liberálisok külügyi szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Köztársaság Lendületben (LREM) és szövetségese, a szintén centrista Francois Bayrou vezette Demokrata Mozgalom (MoDem) a francia belügyminisztérium vasárnap éjjeli adatai szerint 341 mandátumot szerzett az 577 fős törvényhozásban

Szent-Iványi István úgy fogalmazott, hogy a francia elnök nagy győzelmet aratott a szélsőjobb- és a szélsőbaloldali populisták felett. Egyúttal viszont figyelmeztetett, hogy a választók kevesebb, mint a fele adta le voksát a második fordulóban, amit a bizalmatlanság jeleként értékelt.

Az pedig aggodalomra adhat okot, hogy Emmanuel Macron a kétsebességes Európa híve, ugyanis így Magyarország könnyen a perifériára szorulhat - tette hozzá.

A politikus kitért a Nagy-Britannia európai uniós kilépéséről (Brexit) hétfőn kezdődő tárgyalásokra is, felsorolva a lehetséges forgatókönyveket. Az EU számára az úgynevezett szoft Brexit lenne a legkedvezőbb, ami után továbbra is korlátlanul folytatódna a munkaerő, a tőke, a szolgáltatások és az áruk szabad áramlása - emelte ki. Theresa May brit miniszterelnök viszont azt támogatja, hogy ne érvényesüljön a munkavállalás szabadsága, illetve Nagy-Britannia felmondaná az unióval folytatott összes közös szakpolitikát - hívta fel a figyelmet. A legrosszabb az lenne, ha két év múlva megállapodás nélkül zárulnának le a tárgyalások és a jövőben semmi nem szabályozná az unió és a szigetország kapcsolatát - mondta Szent-Iványi István.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza