Jobbik: adóztassák meg a kormányzati hátszéllel meggazdagodott milliárdosokat!

Olvastuk - 2020-04-29

Az utóbbi években kormányzati hátszéllel meggazdagodott milliárdosok megadóztatását sürgette szerdai online sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik elnöke, frakcióvezetője.

Erre a pénzre égetően szükség lenne ahhoz, hogy megmentsük a munkahelyeket - jelentette ki, azt hangsúlyozva, hogy a kormányzat becslései szerint több százezer is lehet a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt állásukat vesztők száma

Azt javasolta pártja nevében: fizessenek 30 százalékos különadót azok, akik "az elmúlt években legalább egy adóévben minimum 250 millió forint értékben nyertek el közbeszerzést, vagyis állami pénzből gazdagodtak meg".

Az ellenzéki politikus szerint ez legalább százmilliárd forintos plusz bevételt jelentene, amiből minimum 200 ezer munkahelyet lehet megmenteni.

Orbán Viktor milliárdjai vagy a magyarok munkahelyei: a kettő közül most csak az egyiket tudjuk megmenteni - hangoztatta Jakab Péter. Mi, jobbikosok a magyarok munkahelyeire szavazunk, és ugyanezt várjuk el valamennyi országgyűlési képviselőtől, párthovatartozástól függetlenül - fogalmazott.