Külföldi sajtó Magyarországról - Politico

Olvastuk - 2018-03-27

- Jelentősen megnőtt az áprilisi választások tétje Orbán Viktor miniszterelnök számára, a kormányfő korábbi szövetségese, Simicska Lajos tulajdonában lévő lapokban frissen megjelent cikkek számos kérdést felvetnek a kormányzati korrupció mértékével kapcsolatban, és amennyiben beigazolódnak, komoly károkat okozhatnak a Fidesz számára - írta kedden a Politico.

A brüsszeli hírportál szerint a kormánypárt váratlan veresége akár büntetőeljárásokhoz is vezethetne.

A cikkben arról számoltak be, hogy kevesebb mint két héttel a választások előtt ismét fellángolt a médiában a Fidesz és Simicska "kegyetlen személyes viszálya", a felek terhelő információkat hoznak nyilvánosságra az ellenfelük kárára.

A kormánymédiában jóval hangsúlyosabbá váltak azok a vádak, amelyek szerint "aljas külső erők próbálnak beavatkozni a magyar belügyekbe". Ezen cikkek pedig azt mutatják, hogy "Orbán nem változtatott választási stratégiáján, és kampányával továbbra is a civil szervezeteket, Soros Györgyöt és a láthatatlan külső ellenségeket veszi célba" - emelték ki.

Mint írták, a választás előtt a Fidesz jelentős előnyben van a "mélyen megosztott" ellenzékkel szemben, a szavazók 29 százaléka azonban bizonytalan, és bizonyos jelek szerint a kormányzat "aggódik".

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza