Nemzeti konzultáció - A kormány köszönetet mond a demokratikus párbeszédért

Olvastuk - 2017-12-02

A kormány szombaton köszönetet mondott a nemzeti konzultációban részt vett minden állampolgárnak, akik a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ezzel a demokratikus párbeszédet erősítették Magyarországon.

Dömötör Csaba Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a pénteki határidőig jóval több mint kétmillió ember vette a fáradságot, hogy postai vagy internetes úton kitöltse a kérdőíveket, ezzel pedig messze a mostani lett minden idők legsikeresebb konzultációja.

Álláspontja szerint ezért épp annyira jár a köszönet azoknak is, akik részt vettek a konzultáció lebonyolításában. Az államtitkár köszönetet mondott azon dolgozóknak, akik a kézbesítésben, a nyomdai kivitelezésben, a szállításban, a válaszküldemények feldolgozásában és kiértékelésében részt vettek, illetve részt vesznek.

A kérdőívek feldolgozása a következő napokban folytatódik, a kormány a jövő héten ad részletes tájékoztatást a végleges részvételi adatokról, majd utána az eredményekről - fejtette ki Dömötör Csaba, aki közölte, a pénteki adatok szerint 2 301 463-an vettek részt a konzultáción, közülük 175 ezren az interneten.