Az Erste-csoport lett Közép- és Kelet-Európa legjobb bankja a Euromoney felmérésében

Pénzügyek - 2017-07-07

- Az Erste-csoport kapta meg a Közép- és Kelet-Európa legjobb bankja elismerést a Euromoney nemzetközi pénzügyi folyóirattól - közölte a bécsi székhelyű pénzügyi szolgáltató pénteken. Az UniCredit arról tájékoztatott, hogy öt díjat kapott a Euromoneytól.

A Euromoney pénzügyi magazin Euromoney Kiválósági Díjat idén 26. alkalommal ítélték oda a pénzügyi szektor legkiemelkedőbb tagjainak szerte a világban.

Az Erste-csoport azzal érdemelte ki a díjat, hogy kitűnően ismerte fel és használta ki a növekedés lehetőségeit, valamint lovagolta meg a digitális forradalom hullámát a régióban.

Az Erste-csoport ugyancsak elnyerte az Ausztria, Csehország és Montenegró legjobb bankjának járó elismerést, romániai leányvállalata, a Banca Comerciala Romana (BCR) pedig Közép- és Kelet-Európa legjobban átalakított bankja lett.

Románia első számú bankja, a BCR sikeresen megtisztította portfólióját, jelentősen javította nyereségességét és stabilan növelte hitelezését.

Az Erste-csoport 47 100 alkalmazottja Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában és Romániában 16,2 millió ügyfelet szolgál ki. Március végén az ügyfeleknél kihelyezett teljes hitelállomány 133 milliárd euróra rúgott.

Az Erste-csoport tavaly minden idők legjobb eredményét érte el; a bankcsoport nettó nyeresége 1,26 milliárd euró lett a kockázati költségek csökkenése nyomán.

Az UniCredit öt díjat kapott, köztük az Olaszország legjobb bankja, Horvátország legjobb bankja, Közép- és Kelet-Európa legjobb vagyonkezelő bankja valamint Közép- és Kelet-Európa legjobb tranzakciós szolgáltatásokat nyújtó bankja címeket. Jean Pierre Mustier vezérigazgató pedig Az év bankára 2017 elismerésben részesült.

Jean Pierre Mustier eredményeit értékelve a Euromoney egyebek mellett kiemelte, hogy egy évvel ezelőtti kinevezése óta a bank sikeresen lebonyolított egy 13 milliárd eurós részvénykibocsátást, a megfelelő pillanatban és a megfelelő áron értékesítette az alaptevékenységekbe nem tartozó és nem teljesítő eszközöket és üzletágakat, miközben következetesen ragaszkodott az előzetesen elfogadott stratégiához.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza