Az MNB 17,95 millió forintra bírságolta az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t

Pénzügyek - 2018-02-01

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 17,95 millió forintra bírságolta az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t (UniCredit Bank) és 1,45 millió forintra az UniCredit Leasing Hungary Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t (UniCredit Lízing) pénzügyi és befektetési szolgáltatási, adatszolgáltatási, adatkezelési, valamint informatikai biztonsági hiányosságok miatt - közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.

A jegybank szerint a feltárt jogsértések nem hordoznak rendszerkockázatot és nem veszélyeztetik a bankcsoport megbízható működését.

Az MNB átfogó csoportvizsgálatot végzett az UniCredit Banknál, illetve az összevont alapú felügyelet alá tartozó leányvállalatainál, az UniCredit Lízingnél, az Arany Pénzügyi Lízing Zrt.-nél és az UniCredit Jelzálogbank Zrt.-nél. A jegybank a 2014. január 1-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot tekintette át.

Kiemelték: az ellenőrzés a pénzügyi szolgáltatási tevékenységgel összefüggésben megállapította többek között, hogy az UniCredit Bank ügyfélminősítésre, ügyfélcsoport képzésre és ügyfélkitettség kezelésére vonatkozó belső szabályzatai nem teljes körűen feleltek meg a jogszabályi elvárásoknak. A jegybank ezen felül hiányosságokat tárt fel a befektetés-szolgáltatási tevékenységgel kapcsolatban, valamint kisebb informatikai biztonsági problémákat is azonosított. Emellett a vizsgálat a követeléseladási, követelésminősítési, és a tőkeszámításnál figyelembe vett fedezet-értékelési gyakorlatban, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére irányuló tevékenységnél is tárt fel kisebb súlyú problémákat.

A jegybank az UniCredit Bankkal szemben kiszabott felügyeleti bírság megállapításánál enyhítő körülményként értékelte a bank együttműködő magatartását, illetve a jogsértések megszüntetésére tett azonnali és tervezett intézkedéseit.

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. és az Arany Pénzügyi Lízing Zrt. vizsgálatát a jegybank intézkedés nélkül zárta le - olvasható az MNB közleményében.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza