Az MNB eredménytartalékba tette a tavalyi 54 milliárd forintos nyereségét

Pénzügyek - 2017-05-05

Az MNB igazgatóságának döntése értelmében a jegybank múlt évi 54 milliárd forint nyeresége teljes egészében az eredménytartalékba kerül, amellyel az eredménytartalék teljes összege historikusan magas szintre, 160 milliárd forint fölé emelkedik - jelentette be pénteken a honlapján kiadott közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A 2013 óta töretlenül emelkedő eredménytartalék biztos fedezetet jelent az esetleg felmerülő kockázatokra, és hosszabb távon is biztosítja, hogy a költségvetésnek ne keletkezzen térítési kötelezettsége a jegybankkal szemben.

Az éves eredmény tavaly is a csökkenő kamatkiadásoknak, a pénzügyi műveleteken realizált nyereségnek és az előző években tapasztaltnál mérsékeltebb, de továbbra is jelentős árfolyameredménynek volt köszönhető.

A 2016. évi jelentős nyereség felhasználásáról az MNB igazgatósága április 24-én döntött. Az MNB felügyelőbizottsága pedig május 2-án tartott, rendkívüli ülésén egyhangúan tudomásul vette a jegybank 2016. évi éves jelentéséről készített előterjesztést, az ahhoz kapcsolódó könyvvizsgálói jelentéssel együtt. Az fb szintén tárgyalta és hasonlóképpen egyhangúan elfogadta a tulajdonost képviselő nemzetgazdasági miniszter számára készített jelentést az MNB 2016. évi mérlegéről és eredménykimutatásáról.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza