Az NBB rekord hosszúságú futamidejű kibocsátást hajtott végre

Pénzügyek - 2021-01-15

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) rekord hosszúságú 20 éves futamidejű, 30 millió euró értékű kibocsátással indította el a finanszírozást idén a Dublini Értéktőzsdén - közölte a pénzintézet pénteken.

A közleményben megjegyezték: az ügylet befektetője egy német biztosító társaság, összhangban a bank azon céljával, hogy tovább bővítse befektetői bázisát. Az ügyletet a Citigroup Global Markets Europe AG nevű cég bonyolította - tették hozzá.

Az euró-alapú finanszírozáshoz való visszatérés a jelentősen megnövekedett futamidő ellenére rendkívül versenyképes áron, 95 bázispont éves kuponnal, látható eredménye az NBB hitelprofilja folyamatos fejlődésének - mutatott rá a bank.

Nikolay Kosov, az NBB igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta: tavaly a pénzintézet a világjárvány ellenére képes volt kiemelkedő mennyiségű (közel 600 millió euró értékű) új finanszírozást bevonzani. A pénteken végrehajtott ügylet az elnök szerint egy fontos további lépés ennek a rendkívüli teljesítménynek a folytatásához.

Az NBB-t 1970-ben alapították, a bank jelenlegi részvényesei Bulgária, Kuba, Csehország, Magyarország, Mongólia, Románia, Oroszország, Szlovákia és Vietnam.