Év végére 200-ra növeli az OTP Bank a befizetésre is alkalmas ATM-ek számát

Pénzügyek - 2017-05-30

Az OTP Bank 2017 végére országszerte 200-ra növeli a befizetésre is alkalmas ATM-ek számát a mostani 60-ról. A szolgáltatás iránti igényt jellemzi, hogy a befizetések összértéke öt hónap alatt meghaladta a 11 milliárd forintot - mondta Kisfalvi Bence, az OTP Bank üzletfejlesztési igazgatója a pénzintézet keddi sajtóbeszélgetésén.

Kiemelte: ezzel párhuzamosan egy startup vállalat közreműködésével kifejlesztette az OTP azt az Európában is egyedülállónak mondható speciális digitális aláírópadot, amely a bank ügyfelei számára lehetővé teszi az ügyintézés során keletkező dokumentumok elolvasását és aláírását, illetve kereshetőségét is. Működésének lényege, hogy a bank informatikai rendszere egy hagyományos kézi aláírásból előállít egy rendkívül biztonságos elektronikus aláírást, ezt követően az ügyfél által elektronikusan aláírt szerződéseket az OTP-nél elektronikusan tárolják, azokat bármikor elérheti az ügyfél az OTPdirekt internetbankon keresztül, nem kell otthon rendszereznie a dokumentumokat.

Hozzátette: az eszköz a legmagasabb bankbiztonsági követelményeknek is megfelel és hozzájárul a gyorsabb és kényelmesebb ügyfélkiszolgáláshoz.

A digitális fejlesztési program részeként a hitelintézet új fejlesztésű bankautomatáját is bemutatták, amely a bankjegyek befizetése és az összeg jóváírása után vissza is forgatja azokat. Ez azt jelenti, hogy egy befizetést követően egy másik ügyfél felveheti a befizetett bankjegyeket, így a pénzintézet logisztikai költségei jelentősen csökkenhetnek.

Az igazgató rámutatott: az OTP Bankban jelenleg több mint 50 digitális fejlesztés előkészítése zajlik. Az aláírópadoknak köszönhetően a papírhasználat mérséklése a bankcsoportban jelentős megtakarításokat eredményez, és környezetvédelmi szempontból is kedvező.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza