Megemelte év végi eredmény-célkitűzését a Mol-csoport

Pénzügyek - 2018-08-03

- A Mol-csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 1,3 milliárd dolláros szinten maradt az idei első fél évben, hasonlóan 2017 azonos időszakához, ennek alapján a vállalat 2,4 milliárd dollárra emelte év végi EBITDA-célkitűzését a korábbi 2,2 milliárd dollárról - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett jelentésből.

Forintban számolva az újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA 336,6 milliárd forint volt az első félévben, 9 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakában elért eredménytől. A második negyedévben 178,5 milliárd forint volt az EBITDA, 7 százalékkal kevesebb, mint 2017 második negyedévében, ugyanakkor meghaladta a 171,5 milliárd forintos piaci konszenzust.

A jelentés idézi Hernádi Zsoltot, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a Mol-csoport változó külső környezetnek ellenálló, integrált üzleti modellje 2018 első fél évében ismét bebizonyította teljesítőképességét. Az eredmények lehetővé teszik, hogy a 2018-ra vonatkozó újrabeszerzési árakkal becsült "tiszta" EBITDA-előrejelzést megemeljék - mutatott rá, jelezve, hogy sikerült megőrizni az előző évben elért kiemelkedő profitabilitást.