A 2018-as választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a magyar családokat

Pro... - 2017-12-27

A 2018-as választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a magyar családokat, az eddig elért eredményeket, a bevezetett támogatásokat, vagy újra ugyanazok kerülnek hatalomra, akik amit csak lehetett, elvettek a magyar családoktól és létbizonytalanságba taszították őket – jelentette ki Halász János szerdai sajtótájékoztatóján.

Ahogy arról ma a kormány nevében Novák Katalin családügyekért felelős államtitkár beszámolt, januártól még több támogatásra számíthatnak a családok - mondta el a Fidesz-frakció szóvivője.

"JANUÁRTÓL MÉG TÖBB TÁMOGATÁSRA SZÁMÍTHATNAK A CSALÁDOK."

Tovább emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye, egy évvel hosszabb lesz a diplomás gyed, a harmadik gyerek születésénél csökkenthető lesz a jelzáloghitel, gyermek vállalása esetén felfüggeszthető lesz a diákhitel törlesztése, kedvezőbb lesz a lombikprogram, folytatódik a gyed extra, továbbra is lesz fiatalházasok adókedvezménye, folytatódnak a bölcsődefejlesztések, és 2018-ban a rendszerváltás óta a legtöbb pénzt fordítjuk az ingyenes gyermekétkeztetésre és ingyenes tankönyvellátásra – sorolta Halász János.

Ha az ellenzéken múlna, a családok jövőre sem tudnának előrelépni; az ellenzéki pártok ugyanis sorra leszavazzák a családokat segítő intézkedéseket, illetve támadják ezeket – jegyezte meg a Fidesz-frakció szóvivője. A baloldalon ráadásul ugyanazok készülődnek, akik kormányzásuk alatt sorozatos megszorításokkal sújtották a családokat – tette hozzá.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, Gyurcsány és a szocialisták elvették a családi adókedvezményt, eltörölték a három éves gyest és az otthonteremtési támogatásokat, segítség nélkül hagyták a kisgyermekes anyákat, ha gyermeket vállaltak; gyakorlatilag büntették őket azzal, hogy a választaniuk kellett a munka, a fizetés vagy a gyerek között, ráadásul bölcsődei férőhelyek ezreit szüntették meg.

Halász János elmondta azt is, hogy az ellenzék kezdettől ellenzi a családi adórendszert, holott még havi szinten is több tízezer forinttal többet hagy a családok zsebében; a legalacsonyabb keresetű gyermekes családoknak, illetve a nagycsaládosoknak gyakorlatilag adót fizetniük sem kell. Gyurcsány és a baloldali pártok mégis kezdettől támadják ezt, korábban pedig nyíltan beszéltek róla, hogy eltörölnék vagy szűkítenék a kedvezményeket – fűzte hozzá. A Fidesz-frakció szóvivője felidézte, az ellenzéki pártok nem szavazták meg azt sem, hogy januártól tovább emelkedjen a kétgyermekesek adókedvezménye, hogy többet tudjunk költeni a családok otthonteremtésére, az ingyenes gyermekétkeztetésre és a tankönyvellátásra.

A 2018-as választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a magyar családokat, az eddig elért eredményeket, az eddig bevezetett támogatásokat, vagy újra ugyanazok kerülnek hatalomra, akik amit csak lehetett, elvettek a magyar családoktól, létbizonytalanságba taszították és magukra hagyták őket a gyermeknevelésben, az otthonteremtésben és az iskoláztatásban – fogalmazott Halász János.