DK: Szájer Józsefet ki kell zárni a Fideszből!

Pro... - 2020-12-02

- A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a Fideszt, hogy még szerdán zárja ki a pártból Szájer József EP-képviselőt.

A DK szóvivője szerdai, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Szájer József illegális, drogos, csoportos szexorgiája" több kérdést is felvet. Barkóczi Balázs azt mondta, hogy az EP-képviselő személyében a Fidesz egyik alapító tagja, az új, "úgynevezett keresztény szellemiségű" alaptörvény írója került összeütközésbe a törvénnyel és próbált meg elmenekülni a hatóságok elől.

Az ellenzéki politikus kijelentette, Szájer József tetteivel szembe ment mindazzal, amire hivatkozva a Fidesz "tíz évre tönkreteszi ezt az országot".

Barkóczi Balázs egyértelműnek nevezte, hogy a történtek után Orbán Viktor miniszterelnök magyarázattal tartozik az országnak arról, hogy mi lesz Szájer József sorsa. A szóvivő szavai szerint ugyanis tíz éve hallgatják, hogy milyennek kell lennie a családnak, mik a hagyományos és kívánatos nemi szerepek, illetve, hogy a liberalizmus a család szentségére tör.

A miniszterelnök szerint "illegális, drogos, csoportos szexorgiákra" járni férjként és apaként, illetve drogot birtokolni megfelel a keresztény, konzervatív értékrendnek? - tette fel a kérdést a szóvivő. Azt is megkérdezte, az alaptörvénybe nem akarják-e beleírni, hogy "a nagy keresztényi értékek csak addig fontosak, amíg el nem alszik a feleség és el nem alszanak a gyerekek, mert utána mindent szabad? Vagy talán csak a fideszeseknek szabad"?

Szájer József kedden közleményben megkövette családját és választóit. A képviselő azután adta ki közleményét, hogy a belga sajtóban megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen egy EP-képviselő jelen volt.

Szájer József elismerte, hogy jelen volt az eseményen, hozzátéve: a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítette, majd hazavitte.

A politikus közölte, kábítószert nem fogyasztott, a rendőrségnek helyben felajánlotta, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak (nála), de Szájer József szerint az nem volt az övé. Arról, hogy ki és miképp helyezte el nála, nincs tudomása - jelentette ki. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tett - tette hozzá.

A képviselő sajnálatának adott hangot amiatt, hogy megsértette a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ami szavai szerint felelőtlenség volt részéről, és az ezért járó szankciókat vállalja.

"Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat harmincéves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék" - tette hozzá.