Jobbik: a Fidesz komoly csatát veszített

Pro... - 2017-06-14

A Jobbik szerint a plakáttörvényről szóló szerdai parlamenti szavazáson komoly csatát veszített a Fidesz.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a kormánypártiak "betegesen rettegtek attól", hogy másnak is lehet ereje egyes médiafelületeken, elveszítették a csatát, a törvény kétharmados rendelkezéseit nem fogadta el az Országgyűlés.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz betegesen fél az ellenzéktől, attól, hogy elveszíti a hatalmát, vége lesz az ország széthordásának és megtörténik az elszámoltatás.

Hozzátette: az a Fidesz aggódik a pártfinanszírozás tisztaságáért, amelyik az MDF-fel közösen a rendszerváltás után az első nagy "pártfinanszírozási mutyit" végrehajtotta. A Fidesz először székházhoz juttatta az MDF-fel összejátszva saját magát, utána rendelkezett arról a párttörvény módosításával, hogy ne kelljen értékesítés esetén a székház után áfát fizetni; ezután 640 millió forintot kapott a párt egy állami tulajdonú hitelintézettől, amelyik visszavásárolta a székházat - mondta, úgy értékelve: így indult Magyarországon a "piszkos pártfinanszírozás".

Megjegyezte: ez a 640 millió forint mai értéken számolva 5 milliárd forintot jelent. Szerinte ebből a pénzből bevallottan került az Orbán család számlájára is, és más fideszes vezetők magánszámláját is ez az összeg gyarapította.

Volner János szerint az első pártpénz eltüntetése is a Fideszhez kötődött, ők volt azok, akiknek a folyószámlájáról több millió forint eltűnt, s nem lehet tudni, mi történt vele.

Úgy vélte: "a Fidesz egy keresztapaként működő miniszterelnökkel maffiaháborút hirdetett" Simicska Lajossal szemben. A Jobbik ebben a bandaháborúban nem kíván részt venni, nem szeretne ehhez asszisztálni - rögzítette a frakcióvezető.

A frakcióvezetőt kérdezték arról, hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint bűncselekményt, minimum áfacsalást követett el a Jobbik a plakátkampányával összefüggésben. Volner János úgy reagált: Kósa Lajos nem tudja mit beszél, semmi ilyesmiről nincs szó. Szerinte inkább amiatt kellene aggódnia a Fidesznek, hogy miből telt 2,5-szer akkora plakátfelületre, mint a Jobbiknak. Erre kellene a frakcióvezetőnek keresnie a választ - mondta Volner János.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza