Osztrák külügyminiszter: az uniónak Európa-párti Franciaországra van szüksége

Pro... - 2017-04-24

Az Európai Uniónak EU-párti Franciaországra van szüksége, amely az uniót megváltoztatni és nem szétrombolni akarja - mondta a francia elnökválasztás első fordulójának eredményére reagálva Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az Ö1 közszolgálati rádiónak nyilatkozva hétfőn.

Úgy vélte, hogy az igazi vesztesek a jelenleg fennálló pártok, és amennyiben nem változtatnak gazdaság- és biztonságpolitikájukon, akkor az emberek leváltják őket. Mint mondta, Franciaországban csak kevés embernek "volt kedve" ahhoz, hogy támogassa az eddigi politikát. "Ez nemcsak osztrák, hanem egy általános jelenség" - mondta Kurz utalva a tavalyi ausztriai államfőválasztásra, amikor a két nagy kormánypárt jelöltjei nem kerültek be a második fordulóba.

A francia elnökválasztás vasárnapi első fordulójában Emmanuel Macron független, centrista politikus végzett az első helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával.

Christian Kern osztrák kancellár üdvözölte az első forduló eredményét. Úgy vélte, hogy a sikeres Európához erős Európa-párti Franciaországra van szükség, amelyet Macron képvisel. Az osztrák közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott, hogy szerinte Marine Le Pen Európa belső bomlasztása mellett állt ki.

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője a Facebook közösségi oldalon gratulált Le Pennek, "politikai partnerének" és arról beszélt, hogy a fennálló pártok, amelyek szerinte évek óta rombolják Európát, egyre inkább "elvesznek a jelentéktelenségükben". "Egyre többeknek van elege a jelenlegi katasztrófáért felelős politikusokból" - olvasható Strache bejegyzésében.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza