Kamarazenészekkel lép fel a Cotton Club Singers az idén tízéves pécsi Zeneszüret fesztiválon

Programajánló - 2020-09-03

- A Mendelssohn Kamarazenekar muzsikusaival kiegészülő Cotton Club Singers is fellép a számos komolyzenei és ahhoz kapcsolódó kulturális programot kínáló, szeptember 10. és 13. között zajló Zeneszüret fesztiválon, Pécsen.

A fesztivál pécsi sajtótájékoztatóján Szamosi Szabolcs orgonaművész, a szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. (Filharmónia) ügyvezetője elmondta: az idén tízéves fesztiválon - az eddig megszokottaknak megfelelően - ismét ingyenes szabadtéri nagykoncertekkel várják az érdeklődőket. Hozzáfűzte: a rendezvény legfontosabb hivatása idén is kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozva azt az emberekhez. Mint mondta, az idei, a Pécsi Egyházmegyével társrendezésben megvalósuló esemény az elmúlt tíz év hangulatát, emlékeit idézi meg, így a zenei programok mellett térzenével, flashmobokkal, filmklubbal, kiállítással és sok más programmal színesítik a fesztivált.

Beszámolt arról, hogy a nyitókoncerten a fúvósokkal kiegészülő Cotton Club Singers énekegyüttes az elmúlt másfél évtized legnagyobb slágereit adja elő a Mendelssohn Kamarazenekarral közös estjén Pécs főterén, a Széchenyi téren. A fellépők között lesznek a Szegedi Szimfonikus Zenekar muzsikusai is, akik Kovács László karmester vezényletével filmzenéket adnak elő. Szintén színpadra állnak a Magyar Állami Operaház művészei: szeptember 12-én Bizet Carmen című darabját adják elő a pécsi Kodály Központban.

Mindezek mellett egy rendkívüli orgonakoncerttel is kedveskednek közönségnek a fesztivál záróprogramján: Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és a Kodály Filharmónia Debrecen közös játékát hallgathatják meg az érdeklődők a pécsi bazilikában. Szamosi Szabolcs felhívta a figyelmet arra, hogy az események legnagyobb részén térítés nélkül vehet részt a közönség, azonban a járványhelyzet miatt a jegymester.hu internetes oldalon vagy a Kodály Központ jegypénztárában regisztrációs jegyeket kell váltaniuk az érdeklődőknek. A rendezvényről további részletek olvashatóak a zeneszuret.hu weboldalon és a Filharmónia hivatalos Facebook-oldalán.