Kéz-Mű-Remek - 500 alkotó 3500 munkája a Népművészeti Nemzeti Szalonon

Programajánló - 2018-04-19

Csaknem 500 népi kézműves mester és iparművész mintegy 3500 munkáját vonultatja fel az anyaország és Erdély hét tájegységéből a Műcsarnokban Kéz-Mű-Remek címmel szombaton nyíló Népművészeti Nemzeti Szalon.

A népművészetet bemutató kiállítás a Nemzeti Szalonok sorában az ötödik állomás az építészeti, képzőművészeti, fotóművészeti és iparművészeti szalonok után - idézte fel a csütörtöki sajtóbejáráson a Műcsarnok művészeti igazgatója.

Szegő György hangsúlyozta: a mai, "poszthumán" korban, a robotizáció hajnalán óriási jelentősége van ennek a kézműves tradíciókat felmutató tárlatnak.Beszprémy Katalin vezető kurátor és Fülemile Ágnes szakmai és művészeti koncepcióért felelős kurátor elmondták: a kiállítás az elmúlt öt év legkiválóbb teljesítményeit vonultatja fel, azzal a céllal, hogy megmutassa: a népművészet a 21. században is élhető és szerethető.

A Kéz / Mű / Remek. Népművészet. Nemzeti Szalon 2018 című kiállítást rendezik Budapesten, a Műcsarnokban. Fotó: Koszticsák Szilárd

A látogatók nemcsak megtekinthetik, de ki is próbálhatják a népművészet számos fortélyát, különleges hangszereket szólaltathatnak meg és a kísérőprogramok során közös táncban, éneklésben is részt vehetnek a kiállítás augusztus 20-i zárásáig.