Maratoni múzeumi játékok a MODEM-ben

Programajánló - 2007-03-28

2007. március 31-én szombaton és április 1-én vasárnap a kísérleti fotográfiához és a fotográfia felhasználási területeihez kapcsolódó múzeumi foglalkozásokra várják a gyerekeket és felnőtteket a MODEM munkatársai.

A szombati Fénykísérleteken egész napra játszóházzá alakul a galéria. Délelőtt (10 órától) Ludman Éva képzőművész vezetésével a nagyítás labormunkálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 12 órától 14 óráig Révész Nándor, a budapesti Jövő Háza munkatársa várja a felsőtagozatos és középiskolás diákokat Mi lenne, ha készítenék egy kamerát magamnak? címmel egy internetes kutatómunkára. 14 és16 óra között Szabó Attila médiaművész vezetésével kísérletezhetnek a gyerekek a fotólaborban. A program címe: Mágia a papíron. Ezt követően este hat óráig György Gabriella médiapedagógus tart foglalkozást Mesél a másoló címmel, amelyen egy fénymásoló berendezést rendhagyó módon fényképezőgépként használhatnak a résztvevők.

A Szita-szita vasárnap című április 1-i múzeumi foglalkozáson a szitanyomással, a nagyipari technológiából a képzőművészet egyik médiumává vált technikával lehet megismerkedni 10 órától Madácsy István grafikusművész és a Más-Mozaik Egyesület vezetésével. 13 órakor indul a Camera buscura járat a Vekeri-tóhoz – ezen a camera obscura jelenségével ismerkedhetnek meg a gyerekek és az őket kísérő felnőttek.

 

A programokra 300 Ft-tért váltható belépőjegy. Szombatra egész napos bérletet is lehet vásárolni 600 Ft-ért.